Доступність посилання

ТОП новини

Ніякого невдоволеного листа МВФ не існує – Немиря


Віце-прем`єр-міністр України Григорій Немиря спростовує інформацію про існування листа Міжнародного валютного фонду (МВФ) до уряду України, в якому фонд нібито висловив незадоволення тим фактом, що в Україні з 1 вересня не відбулося підвищення цін на газ для населення.

Про це він заявив сьогодні журналістам після засідання кабінету міністрів України.

Немиря також заявив, що під час останнього перебування в Україні голова МВФ Джейла Пазарбашиоглу жодних інтерв`ю не давала, і назвав такими, що не відповідають дійсності, будь-які цитати в пресі з посиланням на неї.

Як писали ЗМІ, 31 серпня постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що Міжнародний валютний фонд може припинити співпрацю з Україною, якщо влада країни без належних підстав піде на надмірне нарощування бюджетного дефіциту і розгойдування економічної ситуації в країні. «Якщо такі відхилення будуть результатом умисної політики, що суперечить духу і цілям програми, ми припинимо співпрацю. Ми не маємо наміру брати участь в політиці, яка призведе до поглиблення економічної кризи», – казав він. При цьому Альєр сказав, що таке рішення може бути ухвалене, якщо влада країни провокуватиме інфляцію і підриватиме стабільність банківської системи.

2 вересня Управління Секретаріату Кабінету міністрів України зі зв`язків зі ЗМІ заявило про «чергове безпідставне нагнітання істерії навколо співпраці уряду України з Міжнародним валютним фондом».
XS
SM
MD
LG