Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США в Афганістані звільнило охоронців-розпусників


Посольство Сполучених Штатів у Кабулі оголосило про звільнення восьми охоронців, яких звинувачували в непристойній поведінці й розпусті. Ще двоє звинувачених звільнилися самі.

Приватна фірма, яка забезпечувала охорону, буде негайно замінена на іншу, мовиться в заяві посольства.

Напередодні, в четвер, посольство заявило, що забороняє охоронцям вживати алкоголь і відряджає до місця їхнього розквартирування дипломатичних працівників для нагляду за становищем.

На ситуацію в лавах охоронців звернула увагу неурядова організація «Проект нагляду за владою». У листі до Державного секретаря Гілларі Клінтон вона звернула увагу, що начальники охорони і давні працівники знущаються з новачків, влаштовуючи їм принизливі процедури під час п’яних вечірок у майже голому стані.

На поширюваних в інтернеті фотознімках із таких вечірок були десятеро усунених працівників. А принаймні в одному з випадків до місця розквартирування охорони доставляли й повій.

Організація вважає, що така ситуація підриває моральний стан і командні здатності працівників і начальників охорони, а відтак ставить під загрозу безпеку посольства.

Також, за даними організації, до пиття алкоголю та інших дій, заборонених мусульманам, втягували й місцевих працівників-афганців.
XS
SM
MD
LG