Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачення Луценка підривають довіру до банків – Сугоняко


Голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко в ефірі Радіо Свобода заявив, що заява міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на адресу Президента Віктора Ющенка й Національного банку у фінансових порушеннях – це «підрив довіри до банків, до влади».

На його думку, ці звинувачення не вплинуть на курс гривні. «Рівень довіри до влади – та і до банків – у нас настільки впав, що такі заяви навряд чи діятимуть на курс. Але на серця людей, я думаю, це вже діє», – сказав Сугоняко.

Він зазначив, що такі заяви «абсолютно неприйнятні для нормального суспільства». Там спочатку проводять розслідування, передають справу до суду і тоді з’являються повідомлення про те, що «злочинець сидить у тюрмі». В Україні ж «про це обов’язково дуже голосно говорять, а потім через якийсь час про це все забувають. І потім виявляється, що там справді щось було і відкупились, або це була політична заява», – сказав в ефірі Радіо Свобода голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

Напередодні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про те, що МВС виявило фінансові зловживання посадовими особами НБУ при рефінансуванні банків і проведенні валютних аукціонів. Він також звинуватив Президента Віктора Ющенка у використанні ситуації з курсом гривні для дестабілізації політичної ситуації в Україні.
XS
SM
MD
LG