Доступність посилання

ТОП новини

Путін «порадиться» з Медведєвим, чи бути йому знову президентом


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін має намір вирішити, чи балотуватися йому на посаду президента знову, однак це рішення буде ухвалене, виходячи з реалій 2012 року на підставі консультацій з нинішнім президентом Дмитром Медведєвим. Про це Путін повідомив сьогодні, відповідаючи на запитання учасників сьогоднішнього засідання «Валдайського клубу», який об’єднує експертів у царині зовнішньої та внутрішньої політики Росії.

За словами Путіна, його рішення балотуватися виходитиме із політичних реалій, які існуватимуть на той час, особистих планів, політичного ландшафту і статусу «Єдиної Росії», яка зараз є правлячою партією.

Агентство «Ройтерз» цитує слова політолога Аріеля Коена, який брав участь у зустрічі: «Він сказав, що, як і в 2007-2008 роках у них (Путіна з Медведєвим) не було проблем, так і не буде в 2012-му... У нас особисті амбіції зведені до нуля, – сказав він».

Володимир Путін обіймав посаду президента два терміни поспіль від 2000-го до 2008 року, після чого порадив на своє місце тодішнього першого віце-прем’єра Дмитра Медведєва, який згодом був обраний президентом.

На думку більшості аналітиків, ставши прем’єр-міністром Росії, Володимир Путін зберіг політичний вплив у державі.
XS
SM
MD
LG