Доступність посилання

ТОП новини

Завдяки чому виживає український бізнес? Що найбільше послаблює Україну? (Огляд преси)


Київ – Вихід з-під державного контролю дає українському бізнесу можливість утриматися на плаву під час кризи. Як стверджує «Ділова столиця», тіньовий сектор економіки зростає, як на дріжджах. Згідно з оцінками Рахункової палати, об'єми тіньових операцій у вітчизняній економіці досягли 40%. Причому, тільки за вісім місяців цього року їхній обсяг зросте майже на 9%, тоді як за весь попередній рік «тінь» зросла на 3,1%. Заголовок статті: «Рятівна тінь».

У цьому ж числі «Ділова столиця» пише, що Віктор Ющенко вочевидь намагається розширити коло своїх прихильників за рахунок підприємців. Останнім часом він активно блокує всі рішення уряду, що підсилюють фіскальний тиск на бізнес. Щоб не втратити потенційний електорат, команді Юлії Тимошенко доводиться відступати, зазначає видання.

Дату закінчення кризи – з 1 грудня 2010 року – озвучила прем’єр Юлія Тимошенко. Звідки Юлія Володимирівна, котра спочатку заявляла, що кризи в Україні не буде, дізналася про її закінчення, з’ясовували «Ізвєстія» в Україні». Як переконує видання, нині уряд не має реальних важелів боротьби з кризою, йому для цього не вистачає щонайменше міністра фінансів. І заяви Прем’єр-міністра зовсім не значать, що криза до кінця наступного року дійсно закінчиться. Адже нині багато факторів, котрі безпосередньо впливають на ситуацію в країні, найголовніший з яких – президентські вибори.

«Україну послаблює колосальна міжусобиця між Президентом і Прем’єром, яка використовується неукраїнською за своєю суттю опозицією та стимулюється ззовні». Про це в газеті «День» стверджує народний депутат Тарас Стецьків. Заголовок інтерв’ю: «Зовнішні виклики та внутрішні ризики».

У розпал «холодної війни» в Криму побудували секретні об’єкти, які мали б забезпечити обороноздатність Радянського Союзу. Що з цими об’єктами сталося, як вони використовувалися і використовуються сьогодні? Про секторний об’єкт «Сотка» розповідає газета «Голос України» у статті «Севастопольський underground — кіноверсії та реальність».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG