Доступність посилання

ТОП новини

Ілія Другий вважає заяву духовних осіб Абхазії «несерйозною»


Глава грузинської православної церкви Ілія Другий назвав несерйозними заяви про те, що Абхазька православна церква офіційно відокремлюється від Грузії.

За його словами, «ніхто немає права оголошувати незалежність, крім матері-церкви».

«Патріархія Грузії не визнає відокремлення абхазької православної церкви, оскільки це рішення ухвалила «група самозванців», – додав у розмові з журналістами керівник прес-служби патріархії Давід Шарашенідзе.

У вівторок виконуючий обов’язки керуючого сухумсько-абхазької єпархії ієрей Віссаріон заявив, що Абхазька православна церква заявляє про свої офіційне відокремлення від Грузинської церкви і звернеться до російської патріархії.

Глава відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату архієпископ Волоколамський Ілларіон заявив раніше, що російська православна церква визнає канонічну територію грузинської церкви, включаючи Абхазію та Південну Осетію. На думку РПЦ, зміни політичних кордонів не означають зміни церковних канонічних кордонів.

Лідер меншості в парламенті Грузії, голова «Християнсько-демократичного руху» Георгій Тарґамадзе вітав у середу рішення російської православної патріархії, яка виступає за цілісність грузинської православної церкви.

Тим часом професор московської духовної академії Андрій Кураєв бачить оптимальним рішенням абхазької церковної проблеми на сьогодні передачу місцевої єпархії під тимчасове керівництво російської церкви.
XS
SM
MD
LG