Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську затримали десятки опозиціонерів


У Мінську затримали десятки опозиціонерів, які пробували провести несанкціоновану акцію. Вони зібрались вшанувати пам’ять політика Віктора Гончара і бізнесмена Анатолія Красовського, які зникли безвісти 10 років тому.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода в Мінську, близько 30 активістів опозиції вибудували ланцюг на Жовтневій площі в центрі міста і підняли плакати «Ми пам’ятаємо», а також портрети Гончара і Красовського.

За кілька хвилин після початку акції площу заповнили співробітники спецпідрозділу міліції. Спершу вони оточили маніфестантів, а потім за командою почали хапати людей і з використанням сили заштовхувати до автобусів. Всіх затриманих відвезли до райвідділу міліції.

Спецслужби також використали нову тактику щодо журналістів. До кожного з фотожурналістів приставили дві особи в цивільному, які не давали знімати, штовхали фоторепортерів, вибивали з рук апаратуру.

Віктор Гончар і Анатолій Красовський зникли 16 вересня 1999 року. Білоруська опозиція і міжнародні правозахисники підозрюють в організації викрадень високопоставлених білоруських чиновників, деяким із них досі заборонений в’їзд до країн ЄС та США.
XS
SM
MD
LG