Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі закликають не спекулювати на темі ПРО в Європі


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав не спекулювати на темі відмови США від розміщення системи протиракетної оборони в Європі, а дочекатися офіційного оголошення рішення представником американської адміністрації.

Сікорський, який сьогодні брав участь у переговорах із американською делегацією, яка прибула до Польщі, сказав, що офіційне рішення може здивувати.

«Рішення в справі ПРО може бути інше, ніж усі сподіваються», – сказав він.

Глава польського МЗС також повідомив, що ситуацію навколо розміщення ПРО планує найближчим часом обговорювати з держсекретарем США Гіларі Клінтон.

За даними польського телебачення, американська делегація, яка проводила переговори у Варшаві, одразу після їх завершення відбула до Праги.

Про те, що США відмовляються від створення системи протиракетної оборони в Європі, раніше сьогодні заявив прем’єр-міністр Чехії Ян Фішер. Він повідомив, що мав із цього приводу телефонну розмову з американським президентом Бараком Обамою.

Перед цим про можливу відмову Сполучених Штатів від системи ПРО в Європі написала американська газета The Wall Street Journal. За твердженням щоденника, таке рішення пояснюється тим, що Іран, проти можливого ракетного нападу якого була призначена система, розвиває свою ракетну програму не так швидко, як оцінювали раніше, що зменшує загрозу США і Європі.

Проти планів розміщення в Європі елементів американської системи протиракетної оборони, реалізацію яких почала адміністрація Джорджа Буша, категорично виступає Росія, яка твердить, що ці оборонні плани становлять загрозу її безпеці.
XS
SM
MD
LG