Доступність посилання

ТОП новини

Скільки спонсори кандидатів у президенти витратять на вибори, і чия кампанія стане найдорожчою? (Огляд преси)


Київ – Виборча президентська кампанія буде найдорожчою в історії України, стверджує газета «Сегодня». За попередніми розрахунками виборчих штабів, витрати спонсорів кандидатів складуть щонайменше 1 млрд. доларів. Головні ж претенденти, за даними газетярів, витратять до 500-700 млн. доларів. Найбільше витратить на виборчу кампанію Юлія Тимошенко – від 200 до 700 млн. дол. Про ймовірні кошториси інших кандидатів інформується в статті «У Юлі $700 млн., у Гриценка – 700 000 грн.»

«Заповідний опозиціонер», у публікації під таким заголовком газета «Україна молода» інформує, що поки уряд ухвалює рішення щодо статусу «межигірської» дачі Януковича, «регіонали» замітають сліди. Народні депутати вилучили із Вишгородської райдержадміністрації всі документи, які стосуються дачі «Межигір'я». Однак урядовці, як зазначає видання, не втрачають надії знайти спосіб, щоб повернути цю дачу у народну власність.

Повірити у можливість того, що Янукович віддасть своє заміське помешкання, може або невиправний ідеаліст, або людина сліпоглуха від народження, переконані журналісти газети «Нова». Решта ж знає, що Віктор Федорович ще, крім межигірського будиночка, полюбляє проводити вільний від державних турбот час у закритому мисливському господарстві Сухолуччя. А туди вхід закритий навіть для мешканців хутора, розташованого в центрі цих мисливських угідь. Більше про заміські резиденції лідера опозиції розповідається в матеріалі «Дача «Межигір’я» дістанеться Януковичу».

Криза як шанс для науки. А значить – країни. Як переконує газета «День», жодна суспільна проблема не розв’язується без допомоги науки. Досвід засвідчив, що в країнах, де інноваційний розвиток був провідним, де науку підтримували влада й бізнес, наслідки кризи стали не такими відчутними. Саме тому учені наполягають на ухваленні та впровадженні в Україні стратегії інноваційного розвитку на 2010—2020 роки. Більше про неї інформується в статті «Майбутнє науки».

«Війни між Україною і Росією ніколи не буде, – передбачає Павло Глоба. А криза закінчиться 21 грудня 2020 року». В інтерв'ю газеті «Факти» знаменитий астролог подав своє бачення чергової президентської кампанії в Україні, майбутнього гривні та можливих техногенних катастроф.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG