Доступність посилання

ТОП новини

У Кабміні називають незаконними призначення Президентом голів держадміністрацій


Управління Секретаріату Кабінету Міністрів у зв’язках із засобами інформації заявило в п’ятницю, що Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не підписувала подань на призначення Віктора Вакараша головою Київської обласної державної адміністрації та Володимира Мовчана головою Кіровоградської ОДА.

Крім того, документи на призначення ще 14 голів районних державних адміністрацій також не погоджувалися в уряді, мовиться в заяві. «Уряд на своїх засіданнях не обговорював ці кандидатури, відповідні кадрові питання не включалися до порядку денного і рішення ухвалені не були», – заявляє пресова служба Кабміну.

Таким чином, вважають автори заяви, зробивши ці призначення, Президент «припустився грубих порушень Конституції». «Управління вважає, що Гарант Конституції не повинен порушувати Основний Закон України, на сторожі якого має стояти», – мовиться в заяві Управління Секретаріату Кабміну у зв’язках зі ЗМІ.

Раніше в п’ятницю на сайті Президента опублікували датовані 17 вересня укази Віктора Ющенка про призначення Віктора Вакараша на голову Київської облдержадміністрації та Володимира Мовчана на голову Кіровоградської, а також його розпорядження про призначення 16 голів районних державних адміністрацій.
XS
SM
MD
LG