Доступність посилання

ТОП новини

Уроки фізкультури проводять... українські чемпіони!


Урок проводять Денис Силантьєв, Яна-Клочкова, Сергій-Бубка, Марія-Булатова.
Урок проводять Денис Силантьєв, Яна-Клочкова, Сергій-Бубка, Марія-Булатова.

Київ – Віднині учні українських шкіл мають нагоду більше дізнатися про спорт та Олімпійські ігри – від самих чемпіонів. Це стало можливо завдяки проекту «Національний олімпійський рух у навчальних закладах», під час якого уроки фізкультури у школах проводять зірки українського спорту. До проекту вже долучилися такі олімпійці, як Сергій Бубка, Яна Клочкова, Денис Силантьєв та Ельбрус Тедеєв.

Указ Президента України Віктора Ющенка дав змогу українським школярам самим обирати вид спорту, яким вони хотіли б займатися на уроках фізкультури. Допомогти учням визначитися – вирішили українські переможці та призери Олімпійських ігор.

Початок уроку з чемпіонами
18 вересня урок фізкультури у київській гімназії «Потенціал» виявився незвичайним. Бо проводили його Яна Клочкова, Денис Силантьєв, Сергій Бубка та інші зірки українського спорту.

Радість дітей є найкращим стимулом – олімпійський чемпіон

У спортивному залі зібралася мало не вся школа. Спочатку свою майстерність показали члени спортивних гуртків. А тоді всі школярі середніх класів долучилися до естафети.

Її учасники відповідали на запитання вікторини, випробовували себе в олімпійських видах спорту, і навіть вигадували власні! Вболівальники не стримували сміху, коли семикласники продемонстрували своєрідний тріатлон, під час якого, треба було подолати дистанцію спочатку з шайбою, а потім з однією лижею, і при цьому переодягатися на швидкість у хокейну та лижну форму.

Серед них майбутні чемпіони з боротьби
Українські чемпіони перепрофілювалися у суддів змагань. А одразу ж після фінального свистка школярі оточили їх, засипаючи питаннями, і пропонуючи поставити підпис на спомин: на листівках, обкладинках зошитів, а то й просто на футболках. Від уроку з чемпіонами діти в захваті.

Марина, учениця 10 класу не приховує емоцій: «Ніколи вжитті такого не відчувала. Як побачила всіх чемпіонів – серце завмирало. Після цього уроку ще дужче захотілося займатися спортом. Мабуть займуся бігом і плаванням. Хочу бути схожою на Клочкову!»

Популяризація спорту має бути частиною національної стратегії

Спілкуватися зі школярами, і популяризувати здоровий спосіб життя – це громадянський обов’язок спортсмена, пояснює свою участь у проекті чемпіон світу з плавання Денис Силантьєв.

Яна Клочкова була вражена увагою дітей
«Діти цікавляться, хочуть бути схожими на нас, і мимоволі змушуєш себе бути гідним прикладом. Хотілося б, щоб подивившись на нас, вони прийшли додому і сказали: «Мамо, я хочу бути схожим на дядька Сергія Бубку, або на Яну Клочкову. Запиши мене до секції!» Оце було б чудово!»

Серед українських школярів багато потенційних чемпіонів. Їм потрібно тільки створити належні умови, переконаний Голова Національного олімпійського комітету України , багаторазовий переможець Олімпійських ігор Сергій Бубка

«Олімпійські уроки ми проводимо, щоб діти більше знали про спорт, про олімпійські ідеали, більше займалися власним здоров’ям – бо це дуже важливо для розбудови держави і виховання її громадянин. Україна – велика й сильна країна, в нас здорові діти, які мають спортивний потенціал. Ми повинні створювати умови для того, щоби вони могли його реалізувати», – наголошує очільник НОК України.

Проект « Національний олімпійський рух у навчальних закладах», окрім проведення уроків із чемпіонами, передбачає створення нових дитячих басейнів та інших спортивних закладів. Нині українські чемпіони Яна Клочкова та Денис Силантьєв уже навчають плаванню понад 700 українських дітей-сиріт.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG