Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті проходить фестиваль «Бойко-фест»


Після п’ятирічної перерви відновлюється традиція бойківських фестивалів на Прикарпатті: «Бойківську ватру» змінює «Бойко-фест-2009», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

У суботу гостей мистецького свята приймає «гірський центр» Рожнятівського району Івано-Франківської області – селище Осмолода, а в неділю – промисловий, селище Брошнів-Осада.

У концертних програмах передбачені виступи самодіяльних фольклорних колективів із різних регіонів, а також із Польщі і Словаччини, та відомих естрадних виконавців, серед яких і вихідці з цього краю.

Діятимуть виставки виробів народних майстрів не лише з Бойківщини, а й із Гуцульщини, Покуття, Опілля.

Завершальним акордом свята стане благодійний концерт «З вірою і любов’ю» для збору коштів на завершення будівництва Патріаршого собору УГКЦ у Києві. Це буде четверте прикарпатське місто, де відбудеться такий концерт.

За словами голови Рожнятівської районної держадміністрації Романа Новицького, проведення бойківського фестивалю – це поєднання культурної і туристичної складових: збереження народних традицій і залучення туристів, серед яких Рожнятівщина не така популярна, як інші регіони Карпат.

Естафету «Бойко-фесту» буде передано Долинщині – іншому районові Франківщини.
XS
SM
MD
LG