Доступність посилання

ТОП новини

Росія критикує Ахмадінеджада за «неприйнятні» заяви про Голокост


Міністерство закордонних справ Росії вважає «цілковито неприйнятною» заяву президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада, який назвав «міфом» винищення євреїв нацистами за Другої світової війни.

Як заявив речник МЗС Росії Андрій Нестеренко, намагання заперечувати Голокост, особливо в рік сімдесятиліття від початку Другої світової війни, «ображають пам’ять» усіх її жертв і борців проти нацизму.

Він також додав, що такі висловлювання не сприяють створенню сприятливої міжнародної атмосфери для діалогу з питань, що стосуються Ірану.

Махмуд Ахмадінеджад у п’ятницю на офіційній демонстрації на підтримку палестинців і на засудження Ізраїлю в Тегерані вкотре заперечив факт Голокосту і право ізраїльської держави на існування.

Росія відома своєю переважно прихильною до Ірану позицією в питанні про суперечливу ядерну програму Тегерана. Москва підтримує заяви Ірану, що він не розробляє ядерної зброї, і виступає проти нових санкцій проти Тегерана. Водночас Росія і раніше критикувала деякі надто різкі заяви Ірану.
XS
SM
MD
LG