Доступність посилання

ТОП новини

Лановий: бюджет-2010 не є бюджетом розвитку


Бюджет 2010 року, який запропонував уряд, важко буде виконати, заявив в ефірі Радіо Свобода доктор економічних наук Володимир Лановий.

За його словами, цей бюджет складений із грубими економічними та фінансовими помилками і буде реалізовуватись у країні, яка перебуває в кризі.

«Для 2010 року характерно, що вся економіка буде працювати на бюджет і заради бюджету», – сказав він і додав, що економіка буде потерпати від цього.

Лановий, який свого часу був другим за ліком міністром економіки України, переконаний: пропонований урядом бюджет буде не бюджетом розвитку, а, грубо кажучи, значною мірою бюджетом проїдання.

На його думку, сам бюджет не може бути «бюджетом розвитку»: «Потрібно паралельно застосовувати заходи в управлінні, плюс бюджетне фінансування, плюс вилучення коштів з економіки на користь бюджету – ці три елементи працюють або не працюють на розвиток».

Економіст також вважає, що Україні потрібно робити банківську реформу, потрібно розвивати експортні галузі, при цьому розвивати виробництво, яке буде конкурентноспроможним на світовому ринку.

«А сьогодні ми повертаємося в 1992 рік, оскільки реформи, спрямовані на розвиток країни, не проводяться уже багато років», – сказав Володимир Лановий в ефірі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG