Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв заявив, що не збирається звільняти уряд і Путіна


Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв каже, що не збирається звільняти уряд і прем'єр-міністра Володимира Путіна.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CNN, коментуючи запитання журналіста про те, чи є він насправді «босом Володимира Путіна».

«За Конституцією в країні є тільки один Верховний головнокомандувач, є тільки один гарант виконання Конституції, є тільки один глава держави – це президент країни», – зауважив Медведєв.

Реагуючи на зауваження журналіста про існування думки, що реальна влада в Росії сконцентрована в руках Путіна, а Медведєв є «церемоніальним фасадом», російський президент зазначив: «Ймовірно, ті, хто міркує так, повинні сказати наступну фразу: чинний президент країни все нам доведе тільки в одному випадку, якщо він звільнить уряд. Я не збираюся цього робити, тому що мені комфортно працювати і з урядом, і з Путіним. От і все».

«Все інше, розумієте, безглуздо про це говорити, але в нашій країні все так забюрократизовано, що ніхто навіть пальцем не поворухне без того, поки я не підпишу папір, навіть якщо вони по-різному оцінюють когось», – сказав Медведєв.

Крім того, він сказав, що вони з Путіним домовляться, хто з них балотуватиметься на наступний президентський термін.

«Коли, припустимо, партія ухвалює рішення висунути когось на посаду президента, вона виходить з того, які кондиції у цієї людини, наскільки вона є прохідною, чи здатна вона перемогти», – наголосив російський Президент.

«Ну, у нас поки нормальний рейтинг з ним. Тому ми домовимося, це точно», – цитує Дмитра Медведєва офіційний сайт Кремля.
XS
SM
MD
LG