Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко поїхав до США


Президент України Вiктор Ющенко вiдбув до Сполучених Штатiв Америки для участi в 64 сесiї генеральної асамблеї ООН.

Під час візиту глава держави поінформує світову спільноту про пріоритети внутрішньої та зовнішньої політики України та про позицію держави з пріоритетних питань – насамперед щодо глобальної та регіональної безпеки, боротьби з піратством, охорони довкілля, повідомила речниця Президента Ірина Ванникова.

Крім участі в роботі сесії Генеральної Асамблеї ООН, заплановані також двосторонні зустрічі Віктора Ющенка з лідерами іноземних держав та організацій, з представниками американських ділових кіл та політиками, представниками української та єврейської громад.

Як повідомила Ванникова, передбачаються окремі переговори Президента України з Генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу та Генеральним секретарем Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

«Під час зустрічі з генсеком НАТО заплановано обговорити можливі напрямки співпраці України та НАТО в контексті посилення обороноздатності України», – сказала Ванникова.

«Президент України виступить із промовою в Раді зовнішніх відносин – одній із найавторитетніших громадських організацій США, що спеціалізується на проблематиці міжнародних відносин», – також повідомила прес-секретар глави держави.

Планується, що в роботі 64 сесії Генеральної асамблеї ООН візьмуть участь 149 лідерів держав.

Президент перебуватиме у США до 23 вересня.


XS
SM
MD
LG