Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат: призначення голів ОДА без подання уряду «нормальне»


Перший заступник голови Секретаріату Президента Юрій Єхануров назвав «абсолютно нормальним» рішення Віктора Ющенка призначити на голову Київської обласної державної адміністрації Віктора Вакараша.

Представляючи Вакараша в понеділок, Єхануров заявив, що подання від Секретаріату до Кабінету Міністрів про його призначення надіслали понад два місяці тому, але на нього досі жодної відповіді – ні позитивної, ні негативної.

За словами Єханурова, чекати далі було неможливо через наближення «такого серйозного періоду», з початком опалювального сезону і кампанії перед виборами Президента.

Юрій Єхануров додав, що у вівторок повторить те саме і в Кіровограді щодо новопризначеного, так само без подання уряду, голови Кіровоградської облдержадміністрації Володимира Мовчана.

Наприкінці минулого тижня, у п’ятницю, в Кабінеті Міністрів назвали незаконним призначення Президентом голів Київської і Кіровоградської ОДА і близько півтора десятка голів районних держадміністрацій. Укази й розпорядження Віктора Ющенка про це оприлюднили тієї ж п’ятниці на сайті Президента.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не підписувала подань на призначення Віктора Вакараша та Володимира Мовчана, і документи на призначення ще 14 голів районних державних адміністрацій також не погоджувалися в уряді, заявили в Кабміні.

Відтак, заявили в уряді, ці призначення є «грубими порушеннями Конституції».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG