Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна прийняв три заявки на Одеський припортовий


Заявки на участь у конкурсі приватизації Одеського припортового заводу на час закінчення приймання цих заявок у понеділок подали три претенденти, повідомили ввечері цього дня в прес-службі Фонду державного майна.

Як цитує це повідомлення агентство «Інтерфакс-Україна», вже в вівторок зранку конкурсна комісія почне розглядати ці заявки.

Водночас у ФДМУ не назвали компанії, які подали ці заявки.

Минулого тижня Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив чинність розпорядження уряду про перелік об’єктів, які можуть бути приватизовані, в частині, що стосується Одеського припортового заводу. На думку голови держави, приватизація цього підприємства не відповідає інтересам державної безпеки, а відтак порушує Конституцію. Президент також оскаржив цей пункт урядового розпорядження в Конституційному Суді.

Відтак у Фонді держмайна повідомили, що, за висновком Міністерства юстиції, президентський указ не зупиняє приватизації Одеського припортового заводу, бо продаж підприємства не залежить від наявності чи відсутності переліку об’єктів для приватизації.

Так само минулого тижня продаж заводу зупиняв київський суд на забезпечення позову проти його приватизації, який подала колишня голова Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко.

Рішення суду про зупинку приватизації в ФДМ не коментують.
XS
SM
MD
LG