Доступність посилання

ТОП новини

Блокада робити Верховної Ради призведе до посилення повноважень Президента? (Огляд преси)


Київ – Перманентна блокада Партією регіонів роботи Верховної Ради призведе до зниження електоральної підтримки «біло-блакитних», а також спричинить найповнішу дискредитацію парламентаризму як такого. В цьому переконані експерти газети «День». Відтак, рано чи пізно в політика, який виграє президентські перегони 2010 року, виникнуть підстави заявляти про необхідність руху назад, а саме: поверненню главі держави сильних повноважень. А такий сценарій – не найкращий для України, переконані експерти.

Перша спроба створити Юлії Тимошенко конкурентку жіночої статі – «технічну кандидатку» на президентських виборах на прізвище «Вона» – виглядає як анекдот, пише газета «Україна молода». Журналістам цікаво: чи матиме історія з «кандидаткою Воною» продовження. Точніше, чи знайдуться гроші в невідомих спонсорів із невідомого політичного табору, аби розкручувати «інше» втілення бренду «Вона». Хоча, можливо, насправді це БЮТ так намагається привернути увагу до свого гасла «Вона працює»? – запитують журналісти.

Українська металургія знову почала приносити прибутки своїм власникам та кошти в бюджет. Але, як зазначає газета «Україна молода», через залежність від експорту та «китайський фактор» це, ймовірно, ненадовго.

Україна дедалі більше фінансує державні видатки за рахунок позик, але не робить нічого для нарощування власних доходів, переконаний експерт газети «Діло». Наслідок: в бюджетній сфері накопичуються проблеми, які можуть вилитися у зрив виплат або скорочення пенсій вже у 2010 році. При цьому загальний борг держави може вирости вдвічі ще в поточному році.

Київрада затвердила схему розміщення готелів, чого вимагали від Києва в УЄФА. Згідно з нею, до 2012 року в столиці побудують 28 готелів. Журналістів газети «Сегодня» збентежило те, що під будівництво віддають здебільшого парки та зелені зони. І навіть території колишніх захоронень. Подробиці в статті «В Києві може з’явитися готель «Бабин Яр».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG