Доступність посилання

ТОП новини

Українські музиканти продемонстрували Європі високу майстерність


Музична культура в Україні має давні і глибокі традиції.
Музична культура в Україні має давні і глибокі традиції.

Київ – З гастрольної подорожі по містах Франції, Швейцарії, князівства Ліхтенштейн повернувся симфонічний оркестр Національної філармонії України, хорова капела «Думка», хор Національної телерадіокомпанії та солісти Національної опери України.

Для виконання восьмої симфонії Густава Малера потрібно не менше 1000 музикантів. Цей грандіозний твір генія світової музики під силу лише професіоналам найвищого рівня. Тому запрошення на 43-й міжнародний музичний фестиваль Ля-Шез-Дьє у Франції українських виконавців сприймалося як визнання високого рівня музичної культури України.

До слова, українські музиканти беруть участь у цьому фестивалі уже восьмий рік поспіль. Тим самим Фестиваль порушив усталене ним же правило не запрошувати один і той самий колектив двічі підряд.

«Українська музична культура в Європі давно відома»

«Високий інтерес до наших музикантів свідчить про те, що вони зацікавлені у спілкуванні з нашим мистецтвом. Зокрема, княгиня Ліхтейнштейн сказала, що за всі роки (а вони приймають прекрасні колективи) такого рівня у них не було, і вона попросила, щоб наш приїзд повторився і в наступному році. По радіо і телебаченню ми чуємо: треба вже нам іти в Європу. А ми кажемо: «Та ми вже там давно». Саме через мистецтво презентуємо нашу країну краще, ніж її політичні події чи економічні досягнення», – сказав в інтерв’ю Радіо Свободі художній керівник Національної філармонії Володимир Лукашев.

Диригента Симфонічного оркестру Національної філармонії Миколу Дядюру місцева преса назвала «українським Караяном».

Під час гастролей звучала музика й українського композитора

Гастрольна подорож тривала майже місяць, упродовж якого українські музиканти зіграли понад 10 концертів. Завершальним з них став виступ у Женеві, в одному з кращих концертних залів Європи «Вікторія-голл». На ньому були присутні понад 90 представників ООН.

У виконанні українських музикантів звучали також твори Верді, Рахманінова, Прокоф’єва, музика видатного сучасного українського композитора Євгена Станковича з балету «Вікінги».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG