Доступність посилання

ТОП новини

Янукович хоче об’єднати позаблокову Україну


Лідер Партії регіонів назвав «своєю великою метою і великою мрією» «об’єднати всю країну – і Схід, і Захід».

Виступаючи в суботу на щорічній конференції «Ялтинської європейської стратегії», Віктор Янукович заявив, що цей поділ уже фактично знищила нинішня влада, яка, за його словами, «переконала» людей, що «не здатна ефективно працювати».

Віктор Янукович, який разом із Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко є, за опитуваннями, чільними претендентами на Президента на майбутніх виборах, висловив упевненість, що на цих виборах народ «дасть мандат довіри» тому політикові, який «об’єднає державу, об’єднає політичні сили».

Стосовно зовнішньої політики Янукович заявив, що місце України в новій системі європейської безпеки – це позаблокова держава, що може «проводити об’єднувальну політику для європейських і азійських країн».

На його думку, Україні треба «подолати хворобу євроромантизму» і розбудовувати конкретні і прагматичні відносини з Європейським Союзом і бути «надійним партнером» ЄС.

При цьому, заявив він, на відносини України з Європою негативно вливає нинішня зовнішня політика України щодо Росії.

Янукович вважає, що розмови про загрози знищення територіальної цілісності і суверенітету України є «неповагою» до стратегічних партнерів України, і в першу чергу до Росії.

А ще лідер Партії регіонів заявив, що зовнішню політику треба будувати, виходячи з «поглядів народу», а не інтересів держави. «Зовнішня політика сучасної України відірвана від поглядів народу. Це велика помилка, – сказав він.
XS
SM
MD
LG