Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську почали боротися з боржниками


У Дніпропетровську почали встановлювати біг-борди зі списками боржників за тепло.

Наразі по місту комунальники вже поставили десяток таких придорожніх щитів.

На біг-бордах не вказані прізвища найбільших боржників, як це раніше планувала міська влада, але є адреси будинків, що винні найбільші суми за теплопостачання. Загалом це понад 300 адрес.

За словами керівника КП «Дніпропетровські міські теплові мережі» Миколи Шипки, таким чином комунальники намагаються вплинути на боржників напередодні нового опалювального сезону, адже через несплату населення за тепло теплопостачальна організація має мільйонні борги за газ і може не отримати палива на зиму.

НАК «Нафтогаз» відмовився укладати договір на постачання газу до погашення недоїмки.

Найбільший борг за тепло має одна з багатоповерхівок, адреса якої вказана на біл-борді: понад 500 тисяч гривень. Загалом населення міста недоплатило за теплопостачання 88 мільйонів гривень.

Також комунальники мають намір активніше позиватися до своїх боржників. Як повідомив директор комунального підприємства «Теплоенерго» Олег Хорунжий, зокрема, упродовж минулого опалювального сезону підприємство подало до суду 787 позовів на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Частину коштів уже відшкодували.

Отримання лімітів природного газу – щорічна проблема Дніпропетровська. Аби отримати газ кілька років тому міські чиновники навіть закладали будівлю міської ради. Цього року для закупівлі газу вирішили взяти в кредит понад 80 мільйонів гривень. Як заставу знову використають комунальне майно.
XS
SM
MD
LG