Доступність посилання

ТОП новини

Україна має збiльшити ціни на енергоресурси для населення – Світовий банк


Для ефективної полiтики енергозбереження Українi необхiдно збiльшити тарифи на енергоресурси для населення, заявив вiце-президент Свiтового банку з питань Європи та Центральної Азiї Фiлiпп Ле Уеру.

«Україна може заощадити багато грошей за допомогою енергозбереження i шлях до цього – це збiльшення тарифiв, оскiльки населення має бачити, що ресурс чогось коштує», – сказав Ле Уеру на сьогоднішній зустрiчi з прем’єром Юлiєю Тимошенко.

Він також заявив, що Свiтовий банк вже має великий досвiд спiвпрацi з Україною в енергетичнiй сферi i готовий розширювати її.

За словами Ле Уеру, для залучення iнвестицiй у модернiзацiю рiзної iнфраструктури державi необхiдно активнiше здiйснювати її реформування.

Підвищення тарифів для населення на газ є однією з умов для залучення Україною кредиту Міжнародного валютного фонду, а також позик на закачування газу в підземні сховища.

Крім того, уряд, відповідно до меморандуму із МВФ, зобов’язався з 2010 року запровадити щоквартальне коригування цін для цих категорій.
XS
SM
MD
LG