Доступність посилання

ТОП новини

Блок «НУ-НС» підтримає на виборах Тимошенко? 150 тис. нелегалів депортують в Україну (Огляд преси)


Київ – Блок «Наша Україна - Народна самооборона» готова підтримати кандидата у президенти від демократичних сил із найбільшим рейтингом. Про це йдеться в заяві, ухваленій радою блоку. Попри те, що в заяві не вказується прізвище конкретного кандидата, експерти газети «День» констатують: мова йде про прем’єра Юлію Тимошенко. Що відбувається у помаранчевому таборі, і кого все ж таки підтримають представники НУ-НС, видання з’ясовувало у депутатів-нашеукраїнців. Заголовок матеріалу «Різні погляди на єдиного кандидата».

Завтрашній день може стати фатальним для однієї з найбільших державних компаній – «Нафтогазу України». Як пише газета «Україна молода», якщо для НАКу за 24 години не знайдуть 500 мільйонів доларів, компанія може опинитися перед загрозою дефолту. Видання зазначає, що ймовірне банкрутство «Нафтогазу України»– це не лише відчутний удар по іміджу держави. Про інші наслідки дефолту інформується в статті «Нафтогаз» – на «лічильнику».

З наступного року в Україні стане на одну проблему більше. Як інформує газета «Нова», з січня в країну депортуватимуть близько 150 тис. нелегалів з Євросоюзу. Причому свідченням того, що мігрант в’їхав саме з України, можуть стати знайдені в його речах касовий чек з української крамниці або пачка цигарок з вітчизняною акцизною маркою. В Україні ж поки не немає достатньо ні розподільників для депортованих, ні фінансування на їхнє утримання. Немає навіть закону, який би регулював міграційні процеси в країні. Стаття називається «Новорічний подарунок від ЄС».

Чим ближчі вибори, тим більше прогнозів, хто переможе. Майбутнє намагаються передбачити і соціологи, і політологи, і навіть астрологи. В останніх «Ізвєстія» в Україні» дізнавалися про шанси на перемогу для головних претендентів. Так, для Сергія Тігіпка зірки пророкують одне з міністерських крісел, а Володимиру Литвину – збереження за собою спікерської посади. Думки ж щодо Яценюка часом протилежні. Одні астрологи пророкують йому повне фіаско, інші ж – напрочуд удалий рік. Про те, що кажуть зірки щодо інших кандидатів, йдеться в матеріалі «Януковичу допоможе Юпітер, а Тимошенко – Місяць».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG