Доступність посилання

ТОП новини

Україна не допустить осквернення Бабиного Яру – Ющенко


Президент Вiктор Ющенко у зверненнi з нагоди 68-х роковин трагедiї Бабиного Яру запевнив, що українська держава не допустить «будь-якого осквернення пам’ятi спiввiтчизникiв i пiклуватиметься про належний захист мiсця їхнього вiчного спокою».

«За неповнi два роки нацистського терору Бабин Яр перетворився на величезну братську могилу, в якiй знищено понад сто тисяч наших спiввiтчизникiв – євреїв, ромiв, українцiв, росiян та представникiв iнших народiв. Тут похованi вiйськовополоненi, радянськi пiдпiльники та члени Органiзацiї українських нацiоналiстiв, тисячi мужнiх патрiотiв, якi чинили опiр загарбникові», – йдеться в зверненні Президента, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

За словами Ющенка, український народ «рiшуче й категорично вiдкидає будь-якi прояви й рецидиви тоталiтарної iдеологiї, ксенофобiї, антисемiтизму, зневаги до людського життя й гідності».

17 вересня Київрада затвердила схему розміщення готелів із прогнозом будівництва 255 готелів до 2020 року. Схема допускає будівництво готелю на вулиці Мельникова, 52-54, тобто поруч із меморіальним комплексом.

Водночас мер Києва Леонід Черновецький заявив, що будівництва готелю на території Бабиного Яру не буде.

В урядi iнформацiю про нiбито намiр побудувати в Бабиному Яру готель у рамках програми з пiдготовки до Євро-2012 назвали провокацiєю.
XS
SM
MD
LG