Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ просить уряд надати компенсації торгівцям згорілого ринку


Міська рада Дніпропетровська сподівається, що Кабінет Міністрів виділить гроші зі стабілізаційного фонду для допомоги постраждалим від пожежі на ринку «Слов’янський», оскільки провадити такі виплати з міського бюджету не передбачено. Про це повідомив міський голова Іван Куліченко.

За його словами, міська влада також попросила банки відтермінувати виплату кредитів, які брали постраждалі з ринку на придбання краму.
Як заявив міський голова, крім того, постраждалих торгівців звільнять від сплати єдиного податку до кінця цього року.

Куліченко наголосив, що торгівцям нададуть нові робочі місця на місцевих ринках, а відразу після відновлення будівлі згорілого ринку – посприяють поверненню торгівців на колишнє місце роботи.

Водночас погорільці зі «Слов’янського» не залишають свого наміру домагатися від влади більшої допомоги, зокрема, грошових компенсацій. Ініціативна група торгівців планує відвідає чергову сесію міської ради, щоб викласти свої вимоги депутатам.

22 вересня у Дніпропетровську у кіоску швидкого приготування їжі виникла пожежа. Вогонь поширився на територію торговельно-виставкового комплексу «Слов’янський ринок». Унаслідок пожежі постраждали дев’ятеро людей. Ринок, на якому працювало до тисячі підприємців, вигорів ущент. Збитки підраховують.
XS
SM
MD
LG