Доступність посилання

ТОП новини

Монополія на експорт газу в Росії збережеться – Путін


Монополія на експорт газу в Росії найближчим часом буде збережена, хоча з часом ситуація може змінитися. Як повідомили у прес-службі політичної партії «Єдина Росія», про це заявив російський прем’єр Володимир Путін під час інвестиційного форуму.

«Найближчим часом прагнутимемо лібералізувати внутрішній ринок, зробити його більш ринковим... Але монополія на реалізацію (газової) продукції на зовнішньому ринку буде збережена, і це також, напевне, не на все життя, а на найближчу перспективу», – сказав Путін.

«Перше, що ми збираємося зробити, що непросто, ми прагнутимемо до того, щоб забезпечити рівний доступ до інфраструктури газової системи, хоча й тут в умовах сьогодення є певні складнощі», – заявив російський прем’єр.

За його словами, за рівного доступу до труби збільшиться обсяг видобутку газу, що призведе до зниження цін. «Для споживачів непогано, але зрештою для бюджету країни можуть бути й певні загрози», – додав Путін.

«Газпром» – найбільша газова компанія світу, яка займається геологорозвідкою і видобутком газу, його транспортуванням і переробкою, а також реалізацією газу в Росії і за її межами, – володіє монопольним правом на експорт газу з Росії.
XS
SM
MD
LG