Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко звернувся в Генпрокуратуру через конкурс з продажу ОПЗ


Президент Віктор Ющенко називає «абсолютно неприйнятним» такий підхід до приватизації стратегічних об’єктів, який продемонстрували уряд та Фонд державного майна під час спроби продажу «Одеського припортового заводу».

«Незважаючи на чинний указ Президента України та рішення суду, Фонд державного майна пішов на пряме порушення закону і провів запланований конкурс виконуючи тіньові домовленості уряду. Зважаючи на широкий розголос неправомірних дій уряду, інвестори відмовилися називати реальну ціну за ризиковий об’єкт приватизації», – йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

«Коли у ході конкурсу не вдалося реалізувати домовленості уряду щодо продажу акцій ОПЗ визначеному покупцеві, конкурсна комісія не визнала результати аукціону», – мовиться в повідомленні.

У зв’язку з цим Президент звернувся до Генерального прокурора з проханням дати «правову оцінку діям посадових осіб Фонду та вжити передбачених заходів для притягнення до відповідальності винних у порушенні закону».

Сьогодні українська компанія «Нортіма» запропонувала максимальну цiну за пакет акцій Одеського припортового – 5 мільярдів гривень, проте конкурсна комiсiя вiдмовилася визнати компанiю переможницею, а конкурс з приватизації назвала недійсним.

Як пояснив в.о. голови ФДМУ Дмитро Парфененко, запропонована цiна була неадекватною, а учасникiв конкурсу пiдозрюють у змовi. Про змову претендентiв i неприпустимiсть продажу ОПЗ за таку цiну заявила i прем’єр Юлiя Тимошенко.
XS
SM
MD
LG