Доступність посилання

ТОП новини

Кияни під Кабміном вимагають припинити «свавілля ченців»


Жителі київського мікрорайону Китаєве пікетують Кабмін, вимагаючи розслідувати діяльність Свято-Троїцького чоловічого монастиря, ченці якого, за словами протестувальників, руйнують історичні споруди, незаконно захоплюють землю, помешкання й комунікації.

Представники мітингувальників зайшли до будинку Кабміну і передали урядовцям своє звернення з вимогою скасувати урядову постанову 2002 року про виділення землі монастирю, і надати йому землю за межами Києва.

«Керівництво Свято-Троїцького монастиря понад сім років залякує жителів, веде незаконне будівництво, прописує ченців до кварир місцевих мешканців… Якщо уряд не відреагує, і слідство у карній справі проти них будуть і далі затягувати, люди самі виконають громадський арешт і приведуть підозрюваних до будинку МВС України», – заявив адвокат громади «Наше Китаєве» Олександр Данилюк.

Представники монастиря на мітингу не з’явилися. Раніше правник, який представляє інтереси монастиря, президент громадської організації «Православний правозахист» Олег Шелудченко заявив, що акції протесту сплановані певною приватною структурою, яка хоче отримати землі монастиря у власність.

Свято-Троїцький монастир був зруйнований у 1930-х роках і відновлений у 2002 році, коли постановою Кабміну йому було надано в тимчасове користування землю й будівлі в Китаєвому.

Див. також: Мікрорайон Китаєве підводять під монастир?
XS
SM
MD
LG