Доступність посилання

ТОП новини

В Україні започаткують систему телемедичної допомоги


Учасники системи телемедичної допомоги – обласні, міські, районні лікарні, які через мобільний зв’язок та електронні комунікації з’єднуються з оперативним центром у Києві, фахівці якого надають відповідні консультації.

Про це сьогодні у Києві повідомив заступник міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець. За його словами, система «знищує відстань між лікарем та пацієнтом», дозволяючи лікарям, які перебувають у Києві чи в області, по телефону проконсультувати колег із віддалених районів, і надати оперативну медичну допомогу хворим.

Крім того, телемедична система дозволяє проводити відеоконференції між регіональними закладами охорони здоров’я та центральними медичними центрами, а також із закордонними медичними та науковими закладами.

«Створення телемедичної консультаційно-діагностичної системи – це перший крок до інтеграції з провідними медичними і дослідницькими центрами в Україні та поза її межами. Це також суттєвий стимул до створення єдиного інформаційного медичного простору», – наголосив заступник міністра охорони здоров’я.

Перші регіони, об’єднані в систему – Одещина, Донеччина і Закарпаття, а також Київ і Запоріжжя.
XS
SM
MD
LG