Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК оприлюднила календарний план президентських виборів


Календарний план основних організаційних заходів для підготовки та проведення виборів Президента 17 січня 2010 року, що його Центральна виборча комісія затвердила в середу, оприлюднили в четвер на сайті ЦВК.

План, зокрема, передбачає, що перший день строку виборчого процесу – 19 жовтня 2009 року.

Висування кандидатів на посаду Президента триватиме з 20 жовтня до 6 листопада 2009 року. Висувати кандидатів мають право політичні партії, виборчі блоки політичних партій, громадяни України шляхом самовисування.

Кандидати мають подати документи для реєстрації до ЦВК до 9 листопада 2009 року включно.

Протягом п’яти днів із дня прийняття документів ЦВК має ухвалити рішення про реєстрацію кандидата або про відмову в реєстрації. Реєстрація кандидатів триватиме до 13 листопада 2009 року включно.

До 18 листопада 2009 року ЦВК має оприлюднити список зареєстрованих кандидатів на посаду Президента.

Проведення передвиборної агітації за або проти кандидата починається наступного дня після реєстрації і триває до 24-ї години останньої п’ятниці перед днем виборів, тобто до кінця дня 15 січня 2010 року.

Тим часом уже з 2 січня 2010 року має припинитися поширення інформації про результати опитувань про рейтинги кандидатів.

17 січня 2010 року голосування на виборах Президента триватиме з 8-ї до 20-ї години.

Результати цього голосування по всій Україні мають бути встановлені до 27 січня; не пізніше як на третій день після підписання протоколу про це результати виборів публікуються у газетах «Голос України» і «Урядовий кур’єр».

Нинішній календарний план наразі не встановлює, коли може відбутися в разі потреби другий тур президентських виборів.

Після його затвердження в середу засоби інформації цитували думку члена Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, що таке повторне голосування мало б відбутися в разі потреби 7 лютого 2010 року.

Не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів новообраний Президент України має вступити на посаду.
XS
SM
MD
LG