Доступність посилання

ТОП новини

Проблеми парламентаризму, графоманство українських політиків, адекватність дій влади на економічну кризу (огляд преси)


Київ – Попри нинішні проблеми у Верховній Раді, як поточні, так і системні, експерт газети «День» переконаний: саме парламентською стежкою задля збереження демократії має й надалі рухатися Україна. Однак, на думку експерта, відсутність, передусім, реформи виборчого законодавства, суттєво ускладнює шлях. І як наслідок: час іде, а Україна тупцює на місці. Про те, що дозволить рухатися безперешкодно, а також про больові точки українського парламентаризму розмірковується в рубриці «Nota bene!».

Майже всі українські політики тією чи іншою мірою графомани, стверджує газета «Нова». А пишуть за них наукові чи публіцистичні праці наймані особи, нерідко – журналісти. Найперший інтелектуал серед топ-політиків – Володимир Литвин. Він абсолютний чемпіон з кількості наукових праць – всього їх 270. Однак при уважнішому прочитанні з’ясувалося, що це не зовсім так. Про літературний доробок інших політиків та їхнє справжнє авторство – у рубриці «Проффесура».

«Ізвєстія» в Україні» починають цикл публікацій про те, як позначився на Україні перший кризовий рік, наскільки змінилася ситуація в основних секторах економіки і які заходи вживала влада, аби допомогти вітчизняній економіці. Сьогодні – перший матеріал, присвячений українському фінансовому ринку, по якому світова криза вдарила в першу чергу. Видання пише, що тут урядові рішення особливою результативністю не відзначилися. Єдиним важливим кроком, котрий значно зміцнив банківський сектор, стала націоналізація проблемних фін закладів. Подробиці – в матеріалі «ДоБАНКувались».

Газета «Вечірні вісті» розповідає про спецпідроділ міліції «Грифон», котрий займається охороною суддів, свідків, підсудних та інших учасників кримінального процесу. Видання зазначає, що робота цього підрозділу завжди залишається під завісою таємниці. Адже ніколи не знаєш, яка інформація, ставши розголошеною, може нашкодити підзахисному. Про всі тонкощі роботи керівництво підрозділу розповідає в інтерв’ю під заголовком «Якщо нам доручать охорону судді Зварича, він жити буде».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG