Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: Білорусь готова приєднатися до Колективних сил ОДКБ


Білорусь завершила всі процедури, необхідні для підписання документів про участь країни в угоді про Колективні сили оперативного реагування Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Про це повідомив білоруський президент Олександр Лукашенко.

«Ми завжди були за об’єднавчі процеси. Нам це вигідно, і ми в цьому дуже зацікавлені. Ми не можемо рубати своє дітище сокирою. Білоруська сторона готова виконувати всі свої обов’язки в ОДКБ», – сказав Лукашенко.

У лютому позачергова сесія Ради колективної безпеки ОДКБ, яка відбувалася в Кремлі, ухвалила рішення про створення нової структури в рамках організації – Колективних сил оперативного реагування.

Планувалося, що до складу КСОР увійдуть військові частини і підрозділи країн ОДКБ – Росії, Білорусі, Вірменії, Киргизстану, Казахстану, Таджикистану і Узбекистану.

Угода про створення КСОР була підписана 14 червня в Москві президентами країн ОДКБ. Підписи під документом не поставили Узбекистан, у якого є сумніви з цього приводу, і Білорусь, президент якої не приїхав на саміт через «молочний конфлікт» із Росією.
XS
SM
MD
LG