Доступність посилання

ТОП новини

Демографічна ситуація в Україні непокоїть Світовий банк


Україна потребує серйозної модернізації системи охорони здоров’я і посилення пропаганди здорового способу життя у зв’язку з демографічною ситуацією, котра склалася у державі, заявив новий віце-президент Світового банку по регіону Європи та Середньої Азії Філіпп Ле Уеру (Philippe Le Houérou).

В інтерв’ю тижневикові «Дзеркало тижня», що вийшло в суботу, він наголосив, що Світовий банк стурбований демографічною ситуацією в Україні, яку представники Банку пов’язують, перш за все, з низькою тривалістю життя дорослого чоловічого населення.

За його словами, така висока смертність дорослого чоловічого населення в Україні призводить до величезних соціальних і економічних витрат.

На думку Філіппа Ле Уеру, щоб виправити ситуацію, перш за все необхідно модернізувати систему охорони здоров’я. Зокрема, слід змінити стимули, щоб зацікавити медперсонал в досягненні більш високих результатів у своїй галузі.

Крім того, вважає чільний представник Світового банку, необхідні також і просвітництво, пропаганда здорового способу життя. «Над цим ми працюємо разом із дуже багатьма українськими партнерами, вважаючи, що до цієї проблематики особливо чутлива молодь», – сказав він.
XS
SM
MD
LG