Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: затримали другого кiлера, що стрiляв у супермаркеті під Києвом


Мiлiцiя затримала другого кiлера, що стрiляв в директора київського торгового центру 4 room i його охорону, повiдомив мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко.

«Вчора нам вдалося затримати другого кiлера на територiї Житомирської областi», – розповiв мiнiстр.

Луценко наголосив, що вилученi речовi докази та отримана оперативниками iнформацiя свiдчать, що замовником злочину мiг бути громадянин Росії, вiдомий злодiй у законi «Мiраб», а мотивом замовлення вбивства директора торгового центру стали «бiзнес-розборки».

Наразi група спiвробiтникiв УБОЗ МВС України виїхала до Росiї для отримання iнформацiї про кримiнального авторитета та його роль у скоєннi цього злочину, повідомив міністр.

Крiм того, за словами голови МВС, пiд час стрілянини постраждав ще один громадянин – перехожий, житель Макарiвського району Київської областi. Вiн перебував у той час на мiсцi iнциденту, його госпiталiзували з вогнепальним пораненням.

Водночас Луценко назвав безпiдставними заяви про те, що Україна повертається до «кривавих 90-х», замовлених вбивств iз застосуванням вогнепальної зброї.

При цьому вiн наголосив, що «в жодному пiдручнику для мiлiцiйних вишiв немає науки про те, як можна здiйснити профiлактику замовленого вбивства».

«Це не провина мiлiцiї, що iснують громадяни України або не України, якi йдуть на замовлене вбивство. Наше завдання їх ловити, направляти до iзоляторiв, а потiм пакувати у в’язницю. З цим завданням ми справлялися, справлятимемося i надалi», – сказав Луценко.

2 жовтня внаслiдок перестрілки в ТЦ 4 room на окружнiй дорозi столицi директор центру помер у лiкарнi вiд кульових поранень. Два охоронцi директора – спiвробiтники спецпiдроздiлу «Титан» Державної служби охорони МВС України загинули на мiсцi.
XS
SM
MD
LG