Доступність посилання

ТОП новини

Виграти в лотерею робоче місце можна в Італії


Лотерейні квитки. Гра в лотерею — улюблена національна забава в Італії
Лотерейні квитки. Гра в лотерею — улюблена національна забава в Італії

Рим – Щоб знайти роботу, нині в Італії не достатньо лише розсилати резюме, шукати оголошення, знайомства або стукати прямо у двері. Слід також ходити до супермаркету, де робоче місце можна виграти в лотерею. Чим не оригінальний спосіб подолання проблеми безробіття?

В італійських крамницях покупці звикли вигравати. Для заохочення клієнтів, майже кожний супермаркет видає картку покупця. Щоразу, відвідуючи магазин, клієнт демонструє цю картку та отримує знижку і так звані пункти. Набравши певну кількість цих пунктів, у магазині безкоштовно можна отримати каструлі, пательні та різні корисні речі для домашнього вжитку.

Мережа супермаркетів Tigros у північому регіоні Ломбардія пішла далі. Протягом вересня постійні клієнти, зробивши закуп на 30 євро, отримували лотерейний білет. Окрім інших звичних премій, цей білет дозволяє брати участь у розіграші десяти робочих місць із тимчасовим контрактом на один рік.

Ювілейну лотерею запровадили з нагоди 30-річчя існування супермаркетів Tigros. Цих магазинів по всій Ломбардії 59. Керівник відділу зв’язків із громадськістю Стефано Трентіні розповів: «На початку року ми думали, яку б таку премію влаштувати для наших клієнтів, щоб була і корисною, і відповідала нагальним потребам часу. Проаналізувавши економічну ситуацію в регіоні, безумовно, виявилося, що найгострішою проблемою для населення залишається нестача роботи».

Безробіття в Італії 7,4 відсотки

За період конкурсу було розповсюджено близько 500 тисяч лотерейних квитків. Керівництво каже, що десь 70 відсотків із них клієнти заповнили персональними даними для можливого виграшу робочого місця. Щасливий виграш можна передати знайомому або родичу, якщо сам переможець не зацікавлений у такій премії.

До кінця місяця визначаться 10 кандидатів, які отримають працю у мережі супермаркетів із зарплатою 1000–1200 євро. Це середня сума заробітку найманого працівника в Італії. «Перший рік роботи буде присвячений освітнім курсам та практиці. Успішним працівникам після цього, можливо, продовжимо контракти відповідно до законодавства», – повідомив Радіо Свобода Стефано Трентіні.

Окрім популяризації магазинів, керівництво вважає, що робить свій внесок для розв’язання проблеми безробіття в регіоні у період кризи.

Протягом першого півріччя 2009 року безробіття в Італії не сягнуло загрозливих розмірів. За даними агентства Eurostat, на Апеннінах рівень безробіття становив 7,4 відсотки, тоді як середньоєвропейський показник – 9 відсотків. Однак Організація з безпеки і співробітництва в Європі прогнозує, що в Італії, Франції та Німеччині значна втрата робочих місць ще попереду.

(Рим – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG