Доступність посилання

ТОП новини

Скільки коштуватиме виборча кампанія; які наслідки невдалої приватизації Одеського припортового (огляд преси)


Київ – Нинішня виборча кампанія обійдеться втричі дешевше від попередньої. Політики, що заявили про своє бажання балотуватися на Президента, сукупно витратять до 400 мільйонів доларів. Як переконує тижневик «Ділова столиця», більше їхні спонсори, виснажені кризою, просто не потягнуть.

Хоча чиновники продовжують рапортувати про зниження рівня безробіття в промислових областях країни, реальна ситуація там тільки погіршується, стверджує в цьому ж числі «Ділова столиця». Видання пише, що там постійно росте армія тих, хто хоч і числиться в штаті того чи іншого підприємства, проте працює за скороченим графіком або ж місяцями не отримує зарплати.

Які наслідки може мати невдала приватизація Одеського припортового заводу для України? На думку журналістів газети «День», перший негатив полягає в тому, що структури Ігоря Коломойського зрештою (не без допомоги прем’єра) зможуть виграти судовий марафон щодо ОПЗ. У цьому випадку експерти майже впевнені в тому, що завод буде перепроданий якомусь підприємству, спорідненому з російським «Газпромом». Другий важливий негатив – що будь-яка приватизація до закінчення виборчого процесу в Україні стає практично неможливою. Заголовок статті – «Похорони приватизації».

Газета «Сегодня» пише, що після виборів Президента, хто б ним не став, на українців чекає ціновий шок. Насамперед, зростуть ціни на газ. Адже зараз в умовах кризи і майбутніх виборів ніхто з політиків не візьме на себе відповідальність підняти ціну на блакитне паливо, навіть коли цього потребує економіка держави.

Україна входить у десятку найбільших забруднювачів планети з кількості викидів парникових газів, інформує газета «Нова». Вже нині в державі практично знищена вся степова зона, південь країни майже перетворився на пустелю, а Київ став нездоланною перешкодою для перелітних птахів. Про невтішну статистику йдеться докладніше в матеріалі «У степу – ліс, а на півдні пустеля».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG