Доступність посилання

ТОП новини

Чому Ющенко вирішив їхати на саміт СНД; хто хоче ліквідувати «останній інформаційний оплот України» у Севастополі (огляд преси)


Київ – Чи зустрінуться Віктор Ющенко з Дмитром Медведєвим на саміті СНД у Кишиневі? Відповідь на це запитання, як стверджує газета «Голос України», – головна інтрига нинішнього тижня. Видання зазначає, що несподіване рішення Президента України вирушити до Молдови у Кремлі розцінили як спробу домогтися аудієнції глави Росії. Однак експерти вважають, що візит Ющенка до Кишинева – це не спроба примириться, а навпаки. Мовляв, український Президент їде до Кишинева кинути виклик Медведєву, щоб показати свою вагомість в очах виборця, орієнтованого на Захід. При цьому, якщо президент Росії буде відкрито уникати дискусії з Віктором Андрійовичем, то тільки зіграє на руку українському Президентові, переконані газетярі.

Уряд хоче ліквідувати останній інформаційний оплот України в Севастополі – газету «Флот України», стверджує дописувач газети «День». Він наголошує, що сьогодні в інформаційному просторі Севастополя домінують проросійські ЗМІ. У випадку знищення офіційним Києвом єдиної у місті газети, що стоїть на державницьких позиціях, ситуація стане, за його словами, зовсім неприпустимою. Автора статті дивує бажання тихо, одним розчерком бюрократичного пера поставити хрест на надзвичайно корисному для країни патріотичному виданні. Заголовок статті – «Як це розуміти?»

У Києві розпочався «хрестовий похід» проти боржників за житлово-комунальні послуги. У боротьбі з ними, як пише газета «Нова», столична влада готова на будь-які методи. Навіть незаконні. Зокрема, йдеться про намір київських чиновників запрошувати до киян представників колекторських фірм, яких експерти видання називають просто бандитами. Докладніше про них інформується в публікації ««Вишибайли виб’ють борги за комунальні послуги?»

Після заборони грального бізнесу в Україні пожвавилися інші способи викачування грошей із довірливих любителів пограти. Наприклад, на багатьох телеканалах стала популярною телегра, де глядачам пропонують із окремих літер складати слова за певною тематикою. Незважаючи на легке завдання, додзвонитися і відгадати вдається далеко не всім, але гроші за дзвінки знімаються з охочих пограти автоматично. В результаті виходить кругленька сума. Докладніше про механізм обдурення розповідає газета «Сегодня» у матеріалі «Телелохотрони наступають».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG