Доступність посилання

ТОП новини

Президент просить Раду за 5 днів розглянути призначення голови МЗС


Президент Вiктор Ющенко просить Верховну Раду розглянути протягом п’яти днiв його подання про призначення мiнiстра закордонних справ. Про це повiдомив голова Верховної Ради Володимир Литвин на сьогоднішньому засiданнi, посилаючись на вiдповiдний лист глави держави.

За словами спікера, Президент у своєму листi посилається на норми регламенту Верховної Ради. Крiм того, Ющенко наголошує на необхiдностi якнайшвидшого призначення мiнiстра, оскiльки вже тривалий час не пiдписуються важливi мiжнароднi документи, на яких має стояти пiдпис глави МЗС.

Зі свого боку, голова парламенту звернувся до депутатiв iз проханням дослухатися до рекомендацiй Президента, провести консультацiї та розглянути це питання.

Вчора Литвин повідомив, що парламент 9 жовтня не розглядатиме кадрові питання. За його словами, ця ініціатива виходила від фракції БЮТ і нібито погоджена з іншими фракціями

Наступний тиждень народнi депутати працюють у комiтетах, комiсiях i фракцiях. Черговий тиждень засідань розпочнеться 20 жовтня.

Президент запропонував кандидатуру Петра Порошенка на посаду мiнiстра закордонних справ країни. Ця посада вакантна з березня, коли Верховна Рада вiдправила у вiдставку Володимира Огризка.
XS
SM
MD
LG