Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: СНД треба реформувати й мінімізувати політичні компоненти


Як сказав в інтерв’ю українським журналістам у Кишиневі Президент Віктор Ющенко, під час засідання Ради голів держав-учасниць СНД він заявив: для ефективної мінімізації наслідків світової фінансової кризи країни СНД мають зосередитися на розробці нової політики економічних відносин.

На думку Президента, на розгляд учасників засідання не було запропоновано жодної змістовної домовленості щодо врегулювання викликів світової фінансової кризи на міждержавному рівні.

За словами Ющенка, на саміті був запропонований сценарій про те, що «кризу краще перечекати», не роблячи змін в економічних відносинах між державами.

Як сказав Президент, він чітко заявив, що необхідно натомість «провести реформу міждержавних відносин, вийти на зрозумілі ринкові засади організації політики, мінімізувати політичний компонент».

Загалом Ющенко оцінив дискусію керівників країн СНД у вузькому колі як досить різку й напружену.

Президент також повідомив, що на саміті він порушив питання безпеки за умов, коли поміж державами-учасницями СНД існують заморожені конфлікти, не вирішено проблеми правового врегулювання національних кордонів, є багато питань оборонної й безпекової політики.

«У нас є відчуття того, що ця тема стає все більш проблемною у відносинах країн СНД», – констатував Віктор Ющенко.

При цьому Президент звернув увагу, що деякі країни СНД допускаються «політики шантажу, інформаційних війн, кроків, які можна прокоментувати як неповагу до національного суверенітету та територіальної цілісності».
XS
SM
MD
LG