Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: запорізька земля – особлива і свята


Президент Віктор Ющенко беручи участь в урочистостях з нагоди 70-річчя створення Запорізької області, а також Дня Запоріжжя, наголосив на особливій ролі запорізької землі в українській історії.

«Для мене, як і для кожного українця, запорізька земля – особлива й свята. Саме тут виникла Запорозька Січ – предтеча української держави, тут формувався наш національний характер, творилася історія й культура. Хортиця й донині просякнута могутньою козацькою енергетикою. Вона є оберегом України, символом волі, доблесті та незламності нашого духу», – наводить слова Віктора Ющенка прес-служба Президента.

Віктор Ющенко нагадав про відомих гетьманів та додав, що у нові часи, Запорізький край дав країні безліч яскравих, видатних особистостей – борців за українську національну ідею: Дмитра Донцова, начальника штабу Корпусу Січових стрільців Армії УНР Марка Безручка і відомого правозахисника Петра Григоренка.

За словами Глава держави, гідний внесок у розвиток економіки й науки зробили головний конструктор перших радянських атомних реакторів Микола Доллежаль, конструктори авіадвигунів Олександр Івченко й Федір Муравченко.

Президент нагадав також відомих діячів культури, істориків, і за його словами, Запорізька земля щедра й на художні таланти.

Нині, за його словами, Запорізька область – один з найрозвинутіших регіонів країни – в економіці, в освіті, науці й культурі. Тут зведено легендарний «Дніпрогес» – унікальний на той час гідроенергетичний комплекс, який і досі вражає уяву своїми масштабами.

«Тут діє найбільша в Європі атомна електростанція, потужні металургійні та машинобудівні заводи. Щедрі лани утверджують славу України як житниці Європи», – сказав Віктор Ющенко.
XS
SM
MD
LG