Доступність посилання

ТОП новини

Мiсiя МВФ прибула до Києва


Мiсiя Мiжнародного валютного фонду прибула до Києва, повiдомили в представництвi Фонду з посиланням на постiйного представника МВФ в Українi Макса Альєра.

«Мета мiсiї – проведення дискусiй у рамках третього перегляду програми за угодою stand-by. Перший етап мiсiї зосередиться на обговореннi технiчних питань», – сказав Альєр.

За його словами, за результатами цих дискусiй, починаючи з 14 жовтня, коли до мiсiї в Києвi приєднається голова місії МВФ Джейла Пазарбашиоглу, розпочнуться переговори.

Восени минулого року МВФ ухвалив рiшення про надання Українi кредиту stand-by у розмiрi близько 16,5 мільярда доларів. Україна вже отримала три траншi цього кредиту. Четвертий транш – у розмiрi 3,8 мільярда доларів запланований на листопад, проте деякi експерти висловлювали сумнiви щодо його надання через порушення Києвом низки зобов’язань, узятих у рамках спiвпрацi з фондом.

Україна, зокрема, з 1 вересня мала пiдвищити цiни на газ для населення на 20%, а з 1 жовтня – i для теплокомуненерго, проте цього не сталося.
XS
SM
MD
LG