Доступність посилання

ТОП новини

Компанія IBM реалізовує у Польщі найбільшу в Європі інвестицію у галузі інформаційних технологій


Варшава – Одна з найбільш відомих світових компаній IBM створює відділення у польському Вроцлаві та починає реалізовувати там найбільшу в Європі інвестицію у галузі інформаційних технологій. Переговори із компанією, котрі тривали досить довго, завершилися успішно. Пропозиції Польщі стосовно згаданої інвестиції виявилися кращими від тих, що їх пропонували інші країни світу. У вроцлавському відділі IBM працюватиме три тисячі осіб.

Світовий велетень у галузі електронної та обчислювальної техніки компанія IBM почала у Вроцлаві будівництво Центру інформаційного обслуговування своїх клієнтів із цілого світу. Віце-прем’єр Польщі Вальдемар Павляк, який прибув до Вроцлава з нагоди підписання угоди з компанією IBM, зазначив, що від цього моменту Польща отримала шанси на використання найсучасніших нових технологій в інформаційній галузі .

Мер Вроцлава Рафал Дуткевич у розмові з Радіо Свобода зауважив, що рішення американської компанії вкласти інвестиції саме у Вроцлаві, а не, скажімо, у Румунії чи ще десь інде, свідчить про безперечний успіх міста та регіону.

Вроцлав – потужний науковий осередок із численними кадрами

«Компанія IBM переконалася, що тут набере достатню кількість кваліфікованих працівників. Що найважливіше, є шанси на те, що вони будуть міцно прив’язані до робочих місць, перспективно працюватимуть для цієї компанії», – наголошує мер Вроцлава.

Стабільність ринку робочих місць гарантує зростання добробуту в регіоні Нижньої Сілезії. Козирем Вроцлава вважається також і те, що він потужний науковий осередок із численними науковими кадрами, де, крім польських, навчається багато іноземних студентів, зокрема з України.

«Кваліфіковані кадри – це фундамент розвитку нашої компанії», – зазначила директор компанії «IBM Polska» Анна Сіенько під час урочистої церемонії підписання угоди про створення компанією IBM Центру інформаційного обслуговування.

Американська компанія IBM отримала урядові субсидії на суму 25 мільйонів євро, до того ж скористається податковими пільгами, оскільки Бюро IBM буде розташоване на території вроцлавської спеціальної економічної зони.

«Державні субсидії мали лише загально сприяти створенню компанії IBM в одному із міст на території Польщі. Отож на тлі інших польських міст саме Вроцлав найкраще виявив свої позитиви», – підсумовує мер Вроцлава Рафал Дуткевич.

IBM стає однією зі світових компаній, котрі останнім часом вклали свій капітал у діяльність у Вроцлаві. Серед них, між іншим, такі гіганти, як Hewlett Packard та Google.

(Варшава – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG