Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні існує серйозна діра? Побільшало охочих служити у війську. (Огляд преси)


Київ – Сьогодні Чорноморський флот Росії – це дірка на кордоні України, адже ніхто не знає, що вивозиться і що ввозиться на територію України бойовими й допоміжними кораблями ЧФ Росії. Ніхто цього не контролює. Про те, хто в цьому зацікавлений і чому це відбувається в незалежній державі, аналізує газета «Діло». Видання наголошує, що Росія повинна платити за перебування Чорноморського флоту на території України, адже це мільярди доларів на рік, яких так не вистачає для утримання власної армії. Натомість відбувається навпаки: фактично Україна утримує іноземні війська і годує іноземну армію.

За 18 років незалежності України побудова ефективної системи державного управління країною так і не завершена. Грубо скальковані з моделі радянської УРСР відносини між центром та регіонами ставлять під загрозу саме існування держави Україна, переконує дописувач газети «Голос України». Він вважає, що надмірна централізація державної влади в руках центральних органів, відсутність фінансової самостійності органів місцевого самоврядування залишаються одними з головних дестабілізуючих чинників українського суспільства.

Нинішня виборча кампанія, а головне її результат стануть черговим серйозним тестом для соціологічної науки України, переконаний експерт газети «День». Після 2004 року в соціологічному середовищі відбулися серйозні дискусії, з яких були зроблені серйозні висновки. А наскільки вдало проведена робота над помилками, стане зрозуміло після президентських виборів. Автор зазначає, що в Україні наразі до соціології існує лише т.зв. «сезонний інтерес», тоді у цивілізованих суспільствах соціологічна інформація – обов’язковий компонент соціального планування, прогнозування й управління.

Газета «Сегодня» інформує про початок осіннього призову до Збройних Сил України. Видання зазначає, що цього року кількість охочих служити у війську, у порівнянні з минулим роком, дещо більше. Але причина не у патріотизмі підлітків, а в їхній практичності, адже з військовим квитком легше потім влаштуватися на роботу. Більшість призовників, з якими спілкувалися газетярі, пояснювали, що служба допоможе їх у майбутньому. Заголовок статті: «За роботою – в армію».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG