Доступність посилання

ТОП новини

Посол: розглядається можливість використання США українських РЛС


Україна та США проводять переговори про використання Вашингтоном українських радіолокаційних станцiй, повiдомив посол України в США Олег Шамшур.

«Це питання в станi робочого обговорення, поки що в достатньо початковiй фазi», – заявив дипломат.

Посол нагадав, що Росія відмовилася використати українські РЛС, а враховуючи наміри створити нову архітектуру європейської безпеки, пропозиція України задіяти в цій системі її об’єкти є природним і конструктивним.

«Це i можливiсть наших флагманiв аерокосмiчної iндустрiї утримуватися не лише на плаву, але i розвиватися, i це пiдтримували, до речi, всi президенти i всi прем’єр-мiнiстри України. Зокрема, йдеться i про питання використання наших РЛС на територiї України, i вiд використання яких, як ви всi знаєте, вiдмовилася Росiя», – заявив Шамшур.

Тим часом, у Москвi висловлюють занепокоєння стосовно контактiв США щодо ПРО з країнами, якi не входять до Пiвнiчноатлантичного альянсу.

«Сказати, що iнформацiя, яка надходить щодо деяких контактiв, м’яко кажучи, нас обнадiює, було би перебiльшенням. Ми вiдчуваємо занепокоєння», – сказав заступник глави МЗС Росії Сергiй Рябков.

В Україні розміщені два радіотехнічних вузли попередження про ракетний напад – у Мукачевому й у Севастополі, вони оснащені радіолокаційними станціями, здатними виявляти балістичні ракети на дальності 1,9 тисячі кілометрів.
XS
SM
MD
LG