Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко видав указ про проведення виборiв в Українi


Президент Віктор Ющенко доручив центральним органам влади, Раді міністрів Криму, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування сприяти проведенню чесних і відкритих виборів Президента в Україні.

Про це йдеться в указі глави держави, оприлюдненому сьогодні на офіційному сайті Президента.

Зокрема, органам влади доручено не допустити під час підготовки й проведення виборів будь-якого незаконного втручання у виборчий процес, проявів адміністративного тиску, упередженого ставлення до кандидатів на посаду Президента, використання посадовими особами службового становища для підтримки окремих кандидатів.

Президент також доручив забезпечити створення належних умов для здійснення виборчими комісіями їхніх повноважень.

Крім того, органи влади мають гарантувати рівні умови для роботи засобів масової інформації для об’єктивного висвітлення виборчого процесу, надання ЗМІ необхідної інформації про підготовку і проведення виборів.

Мiнфiну глава держави доручив забезпечити фiнансування пiдготовки й проведення чергових виборiв глави держави.

Мiнiстерству внутрiшнiх справ, Службi безпеки, Радi мiнiстрiв Криму, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям Президент доручає вжити заходiв для дотримання громадського порядку i безпеки пiд час виборчого процесу.

Згідно з указом Президента, Міністерство закордонних справ разом із ЦВК має вжити необхідних заходів щодо забезпечення участі офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій для ведення спостереження за ходом виборчого процесу, щодо сприяння у здійсненні ними їх повноважень.

Сьогодні в Україні розпочалась кампанія з виборів Президента, які відбудуться 17 січня 2010 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG