Доступність посилання

ТОП новини

Рада завтра насамперед розглядатиме соціальні закони – Лавринович


Завтра парламент у першу чергу розглядатиме п’ять соціальних законопроектів., повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович.

За його словами, Верховна Рада розгляне законопроект про підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, а також ще чотири законопроекти «соціальної спрямованості».

Перший віце-спікер також повідомив, що після соціальних законопроектів парламент розгляне призначення чергових виборів депутатів місцевих рад. Потім депутати мають намір заслухати інформацію Генерального прокурора і міністра внутрішніх справ стосовно справи про насильство над дітьми, додав Лавринович.

Говорячи про розгляд законопроектів щодо позбавлення високопосадовців недоторканності, він припустив, що парламент розгляне ці зміни до Конституції «завтра або післязавтра».

Лавринович не виключив, що робота парламенту завтра може блокуватися, зауваживши, що це вже «звична ситуація у Верховній Раді України».

«Ми зможемо побачити ініціативи депутатів з тим, щоб уповільнити роботу парламенту України», – припустив перший заступник голови парламенту.

Сьогодні на погоджувальній раді лідери фракцій вирішили, що на завтрашньому засіданні почнуть розгляд скасування депутатської недоторканності й заслухають звіти Генпрокурора, голови МВС та Уповноваженого з прав людини щодо розслідування справи про розбещення дітей у Криму.
XS
SM
MD
LG