Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ просить Ющенка ветувати закон про пiдвищення соцстандартiв


Фракцiя БЮТ просить Президента Вiктора Ющенка застосувати право вето до закону про пiдвищення рівня мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

Як заявив лiдер фракцiї БЮТ Iван Кириленко, дефiцит держбюджету при введеннi в дiю цього закону становитиме понад 70 мільярдів гривень. «Ми звертаємося до Президента, щоб він уважно і Секретаріат вивчив пропозицію уряду до цього законопроекту і не підписував його», – сказав Кириленко.

Зі свого боку, перший вiце-спiкер Олександр Лавринович сподiвається, що глава держави «не затягуватиме з розглядом цього закону» і пiдпише його в найкоротшi термiни. Водночас, за його словами, у разі, якщо Президент накладе вето, парламент зможе оперативно розглянути пропозицiї глави держави.

Верховна Рада сьогодні ухвалила в цiлому закон про пiдвищення прожиткового мiнiмуму та мiнiмальної зарплати.

Згідно з законом, передбачається підвищити прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць із нинішніх 626 гривень у кілька щоквартальних кроків аж до 875 гривень із грудня наступного року.

Крім того, законопроект передбачає підняти мінімальну заробітну плату з нинішніх 669 гривень на місяць теж у кілька щоквартальних кроків до 922 гривень наприкінці наступного року.
XS
SM
MD
LG