Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка очікує активізації переговорів про звільнення «Аріани»


У Службі зовнішньої розвідки очікують на активізацію у найближчі два тижні переговорів про звільнення з піратського полону 24 українських моряків – членів екіпажу судна «Аріана».

«Якщо говорити про перспективу (переговорів), може бути покращення у цьому процесі у найближчі два тижні», – сказав голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

За його даними, на «Аріану» доставили чергову партію пального, харчів і питної води.

«Вони живі, корабель переміщується фактично по акваторії декількох десятків миль. Зараз важливий переговорний процес, який треба надзвичайно активізувати. Ми задіємо не тільки наші можливості, а й рекомендуємо органам державної влади, щоб цей процес ішов активно. Це і по лінії МЗС, й інших відомств», – сказав голова Сужби зовнішньої розвідки.

Балкер «Аріана» був захоплений піратами у ніч на 2 травня цього року. Володіє «Аріаною» зареєстрована на Мальті компанія «Тандела шипінг». У полоні в піратів перебуває екіпаж у складі 24 українців, жителів Одеської і Миколаївської областей. За звільнення судна пірати раніше вимагали 10 мільйонів доларів.

Сьогодні міністр закордонних справ Петро Порошенко заявив, що МЗС активізувало діалог з Грецією щодо визволення українських моряків – членів екіпажу судна «Аріана».
XS
SM
MD
LG