Доступність посилання

ТОП новини

Виборча кампанія має відбуватись навколо майбутнього України – Томенко


Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що виборча кампанія повинна відбуватись навколо майбутнього України, а не навколо прізвищ кандидатів у президенти.

Про це він сказав під час зустрічі з віце-маршалком Сейму Республіки Польща Єжі Шмойдзінським.

Томенко поінформував польського колегу про розблокування роботи українського парламенту та зупинився на розглянутих останнім часом законопроектах. На його переконання, з огляду на чинник виборів «до їхнього завершення у парламенті жодного рішення реформаторського характеру прийнято не буде». Не буде ухвалений до президентських виборів і державний бюджет на 2010 рік, спрогнозував він.

Заступник керівника парламенту нагадав, що за його ініціативою був переглянутий розмір застави кандидатами у президенти, який тепер збільшено до 2,5 мільйонів гривень. Томенко вважає, що цей крок приведе до зменшення кількості кандидатів щонайменше вдвічі.

У свою чергу, Шмойдзінські зазначив, що «не буває легких парламентських чи президентських виборів – чи то у Польщі, чи то в Україні».

За його словами, виборчі штаби використовують різні брудні технології, вважаючи, що «чим гостріше зіграють, тим краще кандидату». Він висловився за те, аби політики серйозно говорили про серйозні справи, економіку, ситуацію у країні. «Може статися так, що переможець стоїть у зовсім зруйнованій країні», – наголосив Шмойдзінські.

Віце-маршалек Сейму Польщі також підкреслив, що Україна була і залишається стратегічним партнером Польщі, та з огляду на наближення Євро-2012 побажав, аби Україна подолала всі перешкоди і взяла участь у чемпіонаті разом з Польщею у форматі 4х4.
XS
SM
MD
LG